FPC_CleanAirAct
Clean Air Act
optimizer
Optimizer
FPC_Foodstyler
Food Styler


De Clean Air ACT is ontwikkeld voor een grote variatie aan bak- en braadprocessen in de voedingsmiddelenindustrie. Het is de perfecte combinatie van bronafzuiging en reinigingssysteem voor procesdampen van een groot scala aan productieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie, de Clean Air Act maakt het mogelijk om de geur emissie met 65 tot 70% te reduceren.
Door het geïntegreerde sproeisysteem in combinatie met een dosering van chemische componenten wordt de luchtstroom gekoeld en worden geurdragende vetdeeltjes afgebroken. Het afvalwater uit de Clean Air Act is biologisch afbreekbaar en kan via het normale afvalwater circuit in uw bedrijf worden afgevoerd.

De FPC Clean Air Optimizer AC is een filter gebaseerd op actieve kool. Actieve kool is een ongevaarlijk koolstofhoudend product. Een actieve koolbehandeling is gebaseerd op het fenomeen dat adsorptie wordt genoemd. Adsorptie zorgt ervoor dat moleculen van een vloeistof of gas worden vastgehouden in een oppervlakte van een vaste stof. Actieve kool heeft een zeer groot inwendig oppervlak en is daarom zeer geschikt voor adsorptie. De FPC Clean Air Optimizer AC wordt gebruikt in combinatie met de FPC Clean Air Act. Deze combinatie is perfect om rookgassen af te zuigen, te verwerken en schoon te maken. De geuremissie wordt hiermee met meer dan 90% verminderd, in sommige gevallen zelfs met 100% (NER / DIN EN 13725 / 15259).

De FPC Clean Air Optimizer ES verwijdert organisch materiaal en koolstof- en/of waterstofbruggen op een milieuvriendelijke en energie-efficiënte manier. De machine beschikt over een luchtzuiveringstechnologie die een unieke nabehandeling biedt op basis van een elektrochemische hoogspanningskatalysator. Dit wordt ook wel plasmatechniek of koud plasma genoemd. Er vinden constant ontladingen plaats door de hoge spanning op de plasma-elektroden. Hierdoor kunnen vrije radicalen en andere uiterst reactieve stoffen ontstaan. Deze reageren direct met de in de lucht aanwezige verontreinigingen. De plasmatechniek zorgt ervoor dat deze stoffen uiteenvallen in de basisbestanddelen, zoals CO2 en water(damp). De FPC Clean Air Optimizer ES wordt gebruikt in combinatie met de FPC Clean Air Act en de FPC Clean Air Optimizer AS. Deze drie machines zorgen er samen voor dat de geuremissie met meer dan 98% is verminderd (NER / DIN EN 13725 / 15259).

De Food Styler is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van grill-markering / char-marking in de voedingsmiddelenindustrie. De Food Styler kan, d.m.v. lasertechniek, lijnen, ruiten en zelfs logo’s aanbrengen op een grote variëteit aan producten. Door het contactloos aanbrengen van lijnen en figuren wordt het product niet aangedrukt, hierdoor worden vochtverliezen tot een minimum beperkt. De Food Styler is eenvoudig te bedienen, men kan snel en zonder moeite omschakelen naar een ander product en/of figuur. Door gebruik te maken van nieuwe technieken blijven de start- en stoptijden van de Food Styler tot een minimum beperkt.Voor meer informatie:

www.foodprocessingconcepts.com


Brochure Clean Air Act

Brochure Optimizer

Brochure Food Styler