FPC_CleanAirAct
Clean Air Act
optimizer
Optimizer
FPC_Foodstyler
Food Styler
FPC_LinkCooker
Link Cooker


De Clean Air ACT is ontwikkeld voor een grote variatie aan bak- en braadprocessen in de voedingsmiddelenindustrie. Het is de perfecte combinatie van bronafzuiging en reinigingssysteem voor procesdampen van een groot scala aan productieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie, de Clean Air Act maakt het mogelijk om de geur emissie met 65 tot 70% te reduceren.

Door het geïntegreerde sproeisysteem in combinatie met een dosering van chemische componenten wordt de luchtstroom gekoeld en worden geurdragende vetdeeltjes afgebroken. Het afvalwater uit de Clean Air Act is biologisch afbreekbaar en kan via het normale afvalwater circuit in uw bedrijf worden afgevoerd.

De Clean Air Optimizer luchtzuiveringstechnologie is een innovatieve en unieke nabehandeling op basis van een elektrochemische hoogspanningskatalysator. Hiermee worden veelsoortige organische stoffen en koolstof- en/of waterstofverbindingen milieuvriendelijk en energiebesparend uit de lucht verwijderd. Restproducten van deze koude oxidatie zijn hoofdzakelijk C0² en waterdamp. De FPC Clean Air Optimizer en de Clean Air Act is de perfecte combinatie van bronafzuiging en reinigingssysteem voor procesdampen van een groot scala aan productieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie, deze Clean Air combinatie maakt het mogelijk om de geuremissie met 90% te reduceren.

De Food Styler is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van grill-markering / char-marking in de voedingsmiddelenindustrie. De Food Styler kan, d.m.v. lasertechniek, lijnen, ruiten en zelfs logo’s aanbrengen op een grote variëteit aan producten. Door het contactloos aanbrengen van lijnen en figuren wordt het product niet aangedrukt, hierdoor worden vochtverliezen tot een minimum beperkt. De Food Styler is eenvoudig te bedienen, men kan snel en zonder moeite omschakelen naar een ander product en/of figuur. Door gebruik te maken van nieuwe technieken blijven de start- en stoptijden van de Food Styler tot een minimum beperkt.

De High Speed Link Cooker is een modulair gaarsysteem gebaseerd op Infrarood techniek. Infrarood stralers leveren de warmte welke nodig is om het product te garen. De infrarood stralers zijn geselecteerd naar het benodigde productieproces en de capaciteit. Het opstarten naar vol vermogen duurt slechts 15 seconden, terwijl het afkoelen minder dan 10 seconden bedraagt, dit geeft de mogelijkheid om snel te wisselen van instellingen en tevens om direct na productie te kunnen starten met reiniging. De stralers worden gestuurd door de computer, deze regelt het vermogen van de stralers naar gelang de ingestelde receptuur. De doorvoerband met servo-aandrijving zorgt voor een continu proces waarbij de snelheid in te regelen is al naar gelang de gewenste verblijftijd van het product. Een computer met bedieningspaneel stuurt het gehele proces aan en geeft dit weer op een beeldscherm.Voor meer informatie:

www.foodprocessingconcepts.com


Brochure Clean Air Act

Brochure Optimizer

Brochure Food Styler

Brochure Link Cooker